Ти тут народився

Валентина Толошная
В свiтi нема жодної хатини,
Що дорожча батькiвської хати,
I дорожчої нiде нема людини
Найрiднiшої нiде нема, нiж мати.

Може ти пiдеш у свiт широкий -
Не знайдеш ти жодної країни
Тої, що за все тобi дорожча,
Тої, що рiднiша Батькiвщини.

Будеш завжди дякувати долi,
Що родився ти на Українi.
За верхiв’я гiр, степiв роздолля,
За озер полiських очi синi.

1985.