Зiбрало сонце пригорщу тепла

Валентина Толошная
Зібрало сонце пригорщу тепла
Осіннього і ділиться з землею,
Купається земля і разом з нею
Пірну в тепло, забувши про діла.

Нехай хоч ласка променів скупих
Холодних і байдужих до нестями
Замінить ласку зіткану обманом
І ницу ціну слів твоїх скупих.

Морозний промінь в жар мене кида
Твій поцілунок холодом обвіє
Замезнуть всі слова мої і мрії,
Бо ти  - це холод, мука і біда…

1986