Гадала ворожила

Татьяна Гребенюк
Гадала ворожила
По кругу ходила.
Який намалювала,
щоб нечиста сила
Мене не чіпала.

Гадала ворожила
Коси розпустила.
Молитву читала,
Що вийде чекала.

Гадала ворожила
Та вінок плела.
У вінок вплітала
Зілля чарівне.
Щоб ти, чорнобривий,
Покохав мене.

Свічку запалила
заплела в вінок.
Вінок в річку
Опустила.
І гадала ворожила
куди попливе.

Чи по річці поплеве.
чи до берега пристане.
І коли з тобою я,
На рушничок стану.