Гукi песнi

Валерий Андарало
Калi  пальюцца гукi  песнi
Маёй душы,
Слухач, прасцi мяне сардэчна
Паслухай  , памаучы.

Настройся на высокай хвалi,
Усе зямное пазабудзь.
Праснiсь, мой дружа, прывiтанне!
Зiрнi  вачыма  ледзь, чуць-чуць.

Цябе за руку павяду я
Мiж райскiх пушч, дубрау, бароу
К  Крынiцы вечнай, мой каханы,
Дзе адпачнем  i  прапаем.

Праснiсь, душа мая, страдалiца,
З Любоую блiжняга сустрэнь,
I  Шчырасцю душы-хрысцьянкi
Духоуна вока нам адчынь.

Няхай цячэ рака Надзеi,
А з Ею Вера  I  Любоу!
О, Прысвятая Багародзiца,
Прымi  нас усiх пад Свой Пакроу!

                1997г.