Нiч

Анастасия Жарик
Зійшов на небі місяць світлий,
І знов прийшла до нас вона,
Та, що дарує пристрасть; милий,
Прошу, залишся, це ж твоя
Єдина ніч, лише одна...
 
Ніч ніжності
і ніч кохання,
Ніч свіжості
І ніч єднання.
 
Ніч страждання,
Ніч любові,
Ніч пізнання
Й ніч неволі.
 
Безодні ніч,
Ніч серця стуку,
Ніч вогню свіч,
Ніч, повна муки.
 
Ніч бажання,
Ніч сваволі,
Ніч незнання,
Ніч без долі.
 
Сподівання, безнадії,
Ніч, де втратив ти всі сили.