Слiпцi

Любовь Либуркина
                мимо Мекки и Рима...
                И. Бродский

Повз шестикрилий подих
      серафимів,
повз атлантиди і падіння
      римів,
і тінь розп’ятого
      на першому хресті,
і крик дівочий
      з першого багаття,
і попіл рідний –
      рештки від закляття,
що шкода кинути
      і важко так нести,
повз кістяки в пронафталінених
      шухлядах,
і сало з перцем
      (краще в шоколадах),
повз замурованих
      у камені мерців,
повз «наші-ваші», цукерню
      лестиву міді
і недосяжність
      vici, veni, vidi
бредуть в майбутнє
Брейгеля сліпці...