Синя птаха

Екатерина Ефименко
Синя птаха – дивна птаха,
Синій погляд, дивний світ.
Лиже лапу кіт-невдаха,
Спогляда її політ:
«Ти, створіння небокриле,
На пір’їнах сонця слід.
Де ти, пташко, маєш силу
Мріїї кожного здійснить?»
Каже птаха: «Чари маю,
Бачу мрії всі згори,
Пір’я кожному кидаю,
Коли хочеш, то бери».
«Та здалась твоя пір’їна!
Що це змінить, врешті-решт,
Коли я в своїй хатині,
Наче сам собі арешт?» -
«Якщо гониш, то тікаю,
А покличеш – прилечу.
Хто у диво віру має,
Мене бачить досхочу».
Зникла птаха, синя птаха
З дивним співом голосним.
Спить клубочком кіт під дахом,
І котячі бачить сни…