Тисне на...

Александр Воскобойник
Тисне на свідомість закон
Смугастих зебр.
Звільнююсь від нього,
Відчуваю порох.
Порох тих світів
Що втомлено чекають
Як сяде за обрій сонце,
Як зійде вузенький місяць.
весна 2003