про свободу...

Мария Сторожук
Десь загубилося
Рабство.
Сусіди мандрували
Слизьким шляхом
До
Загратованого підвалу,
Доки вагітний Плутон
Скошував квіти.
На щастя,
Візерунки
На тлі свободи –
Фосфорні.
Їх аксіома
Засліпить
Розум системі,
Яка стала моральною повією.
Вже досить
Підживлюватися
Сучасними літописами.
Кайдани
Прагнуть перетворитись
На огидне пір'я,
Аби усе живе
Забуло шлях
До неволі.
Залізні соняшники
Досі падають
Повз покриви
Привидів.
Навіщо створювати
Всесвітній карцер?