Молитва к Анне. Стефан Цанев

Юрий Сарсаков
Приди на кладбище и проведи рукой
по буквам, мой означившим покой,

постой безмолвно под звучанье благовеста –
тогда, тебя услышав, я воскресну.

Живой, замру в небесной вышине,
пока ты будешь думать обо мне.


Молитва към Анна

Ела на гроба ми, мини със пръсти
по буквите на името ми върху кръста,

постой минута – две, мисли за своето начало
и ще възкръсна аз с душа и тяло,

ще бъда жив минута-две, а може ден –
докато мислиш ти за мен.

1982