Simphony in Yellow

Ирина Вихрь
An omnibus across the brige
Crowls like a yellow butterfly
And here and there a passer-by
Shows like a little restless midge.

Big barges full of yellow hay
Are moved against the shadowy warf
And like a yellow silkin scarf
The sick fog hangs along the quay.

The yellow leaves begin to fade
And flatter from the Temple elms
And at my feet the pale green Thames
Lies like a rod of rippled jade.

(by Oscar Wilde)

Симфония в желтом

Автобус мост пересекает
И желтой бабочкой ползет,
То тут, то там вдруг пешеход
Беспечной мошкой возникает.

Большие баржи с желтым сеном
Плывут от верфи прочь тенистой,
Густой туман, покрывший пристань,
Сравним лишь с желтым шарфом-пленом.

И листья желтые уж вяли,
Легко спадая с вязов Темпла,
А зеленеет только Темза
Нефритом бледным у сандалей.