Гiмн Чугуeву

Петро Керанчук
Між вільними ріками, сивим Дніпром,
Окою, Десною і Доном,
Козаки розмістились довкола кругом,
В Слобідському у  Дикому полі…
… Гартували отам воєводи полки,
Татаро-монгол відбивали.
З Шаруканя Чугуїв  для нас козаки,
У вільнім  краю заснували.
              Приспів:
Місто  чарівне, Чугуєве,  наш,
В  сучасне  крокуєш  невтомно.
Пройшов з  давнини  історичний  свій  шлях,
І  нині  зориш  для  району.

В легендах та славі   Чугуїв зростав,
Тебе у боях відстояи.
З війни відновився,  долаючи шлях
Ти містом районним зміг стати
… Покоління  козаче несе міста стяг,
Свій корінь  життя  пам'ятає,
Примножує славу для міста в літах,
Й Чугуїв - людей прославляє.

Митець  славний  Репін  для  світу  гігант,
В мистецтві  живе  не  вмирає.
Оце  джерело щоб в душі  відчувать,
Як в Меку, в  наш  край  поспішають.
Туристи і  гості  із  різних  держав,
У місто  завжди  завітають...
Люблю свій Чугуїв, з ним долю зв'язав,
І рідним його називаю.