Привал обоза чумаков в степи. А. Саврасов. 1867

Владимир Котовский
- Чув, Петрусь, казали люди,
Наче в небі річка є?
- Всюди є, ї й-богу, всюди,
Так Господь людям дає …

- Чув, Петрусь, одна бабуся
Тільки вмерла – ожила…
- От би так моя матуся!
Лихоманка прибрала…

- Чув, Петрусь, казали – кулю
Дід Паісій проковтнув!..
- Я тримав в кишені дулю,
Як мій кінь в ставку тонув…

- Чув, Петрусь, неначе місяць
Твердий камінь, а не блин!..
- Тож хіба той камінь ввісить…
От якби б придбати млин!

- Чув, Петрусь, що є на світі
Над розумна голова!..
- Тож нащо в руці палиця,
Як є в батька булава?..

- Чув, Петрусь, в шинку у Бебка
Наливали в скриню мед…
- Є така горілка крепка,
Що розтопить навіть лід!

- Чув, Петрусь, мені здається,
Наче ходить хтось отут…
- Де слабке, то так і рветься,
Налякаєш, шалапут!..

- Чув, Петрусь, скажений вітер
Вмить підніме і вола!..
- Тож лягай, он сонце світить,
Приліпився, як смола!..
22.12.07