***

Дарья Симонова Головченко
               
Опустить вії спохмурнілий день,
Ніч вийде на дорогу кам’янисту.
Де вітер завива неспіваних пісень, -
В пустелі крижаній блукає місто.
І з кожним кроком б’є нестерпний біль,
В обмерзлих м’язах скаженіють нерви.
Дивись, Зима! Усе в красі твоїй!
Та люди, й звірі не про тебе мріють!