Зима. Петър Караангов

Юрий Сарсаков
Белая улица,
словно река.
Капризы погоды. Может, так надо.
Штору отдернула резко рука –
а за окном
снег падает.

И оставляет
слово, упавшее
вдруг между вами,
горький свой след.
И ты понимаешь,
что в комнате вашей,
вас разделяя,
падает снег.


Зима

Бяла улица –
бяла река.
Капризи на времето. Изненада!
Дръпнеш пердето внезапно с ръка –
зад прозореца
сняг пада.

Така
между двама ви
в миг незнаен
премине дума,
от която боли...
И горчиво разбираш,
че в тихата стая
между вас вече
сняг вали.