Песнь о демократии

Виктор Курков
«Не лепо ли ны бяшеть, братие,
начати словесы трудныхъ повестий,
речь же о демократии,
иде же смердъ в нечистотахъ сидяше.
Боянъ бо вещий,
аще кривду зело творяше,
то растекашеться мысью по древу,
серымъ влъкомъ по земли,
шизымъ орломъ подъ облакы.
Начатися же ся тъй песни
не по былинамъ сего времени,
а по замышлению съ кознею действомъ.
Тогда пущашеть соколовъ:
Михайла, Бориску,Володьку унылаго
на стадо лебедей,
ктому же вельми благолепо тъй песнь пояше
съ вои христолюбивыми.» ©

          2009 г