Бiдова школа

Наталья Иваняс
Русинський рокендрол

Ой не знаю, ой не знаю,
нич не понiмаю,
нич не понiмаю
чом щастя немаю.
          Вродi й не гуляю,
          газду не мiняю.
          Може помiняти,
          нич  му бурш не дати?
Лiгаву з надеждов,
щом не послiдня й перша.
Й много жун з такою,
як у ня бiдою.
          Бiдко моя, бiдко,
          Бiдко чiмiряна,
          прошу тя, лиши ня,         
          буду тому рада.
Iди собi, бiдко,
я тя туй не тримлю,
може ти дись лiпше буде,
як зо мнов,уж древнюй.
           Дякую ти, бiдко,
           щось мене навчила,
           нiгда бим не знала -
           ти ня просвiтила.
Айбо слухай, бiдко,
якби там не було,
додалась ми розум,
абим дале жила.
           Бо за грошi розуму
           ти нiгде не купиш,
           лем з гурьков бiдою
           може ся научиш.

      
2004