Любов моя!

Тома Козак
       ***  ***  ***

  Люблю я в руки взяти повеснi

  пухнасту землю-жирну i багату,

  вдихнути прiлi запахи трави,

  тепло вiдчути, нiби рiдну мати.


    О матiнко моя-моя Любов!

    Чому мене так рано залишИла,

    (i свiт, неначе, зразу охолов)

    чом жити, зовсiм, ти мене не вчила...


  ...Та вiдчуваю я тебе ,одначе.

  З Землею ти навiки поэдналась.

  Тебе,Любов моя,у всьому бачу.

  Я досi, тiльки, на тобi тримаюсь!



     Я падаю, ти пiднiмаэш,

     замерзну, ти, завжди, зiгрiэш,

     пiснями, нiжно, колисаэш

     одна, печаль мою розвiэш!


  Ти сили надаэш , моя Земля

  i хлiбом ти, своiм мене годуэш!

  Без тебе, рiдна Земле,я не я

  i тiльки  ти одна мене турбуэш!

       ***  ***  ***

    I.Т.Д.