Задачки в стихах-2

Инна Райманова
Возле  речки  бродил  бегемотик.
Он  имел  весьма  круглый  животик.
Говорил: «Так  сегодня  наелся,
Что  бананами  даже  объелся.
6  бананов  на  завтрак  раздали,
У  мартышек  4  упали.
Я  их  быстренько  съел,
Аж  живот  заболел.»
 
Сколько  фруктов  съел  бегемотик
И  получил  весьма  круглый  животик?

***************************************

                (українською мовою)

Біля річки ходив бегемотик,
Мав він дуже кругленький животик.
Казав: «Так я сьогодні наївся,
Що бананами навіть об’ївся.
6 бананів в обід мені дали,
Ще 4 у мавпи упали.
Я відразу їх з’їв, аж живіт заболів.»
       
Скільки фруктів з’їв бегемотик
І отримав кругленький животик?