Моi лiта

Тамара Шевченко
Плекала їх, леліяла, ростила
І не помітила, як виросли в них крила.
Все рвалися скоріш злетіть до неба,
А я благала: почекайте ще, не треба!
На сім замків закрила двері в хаті,
Та біля себе не змогла втримати.

Вікно відкрили й високо злетіли,
Від сонця їхні крила обгоріли.
Попадали, та з часом піднялися
І полетіли знову, понеслися.
На сім замків закрила двері в хаті,
Та біля себе не змогла втримати.

Летіть, рідненькі, довго і далеко,
Несіть мене де верби і смереки,
Де виноград і де оливи зріють.
Поплачу з вами я і порадію.
На сім замків закрила двері в хаті,
Та біля себе не змогла втримати.

Несуть мене з собою неспроста
Літа, мої літа, літа...