Объяснение любви

Рон Вихоревский
    Любят не "за что", а "вопреки".
             Фолк.
   
Ты стара, страшна, корява,
Косоглаза и вертлява,
Косолапа и костлява,
Конопата и горбата,
Лопоуха и носата,
Агрессивна и кичлива,
И ревнива, и ворчлива,
Неумна и неверна,
И тем паче не нежна...
В общем – явно не княжна.
Но ведь любят – дураки!-
Не «за что», а «вопреки»!