Роберт геррик. 1128. на самого себя xviii

Лукьянов Александр Викторович
Роберт Геррик (1591-1674)

1128. На самого себя (XVIII)

Закончен труд; все юноши и девы
Мне кудри увенчали, под напевы,
Венком из мирта: так я, наконец,
Обрёл у Муз терновый свой венец.
Но я утешен, коль умру, по мне
Наденут Музы траур в тишине.

1128. On Himselfe (XVIII)

The work is done: young men and maidens, set
Upon my curls the myrtle coronet
Washed with sweet ointments: thus at last I come
To suffer in the Muses' martyrdom;
But with this comfort, if my blood be shed,
The Muses will wear blacks when I am dead.

Black, mourning garments.