Той, хто плача

Светлагора
«Чаму ты плачаш, дружа ?
Што скажаш мне на гэта?»               
- Скалолі рукі ружы...               
«А хто быу тым букетам?

Мяне ты не падманеш,               
Усе я добра бачу:               
Каму скалолі сэрца,               
Той толькі гэтак плача».               

I доўга, вельмі доўга               
Яна апавядала
I плакала замнога,               
А я ей так сказала:

«Запамятай навечна,               
Што той, хто сення плача,               
У небе з весялосцю               
Спяваць будзе i танчыць».

Прайшло год дзесяць часу,               
I та дзяучына болей,               
Як выйшла з майго класу,               
Не плакала ніколі.               

Мы неяк з ей спаткалісь,          
Папілі з ей гарбаты;               
Яна ужо за мужам,               
Яны ужо мама з татам.               

I раптам я пачула,               
Як яе дачушка               
Сваей любімай ляльке
Шаптала так на вушка:

«Запамятай навечна,               
Што той, хто сення плача,      
У небе з весялосцю               
Спяваць будзе i танчыць».
                4 жніўня 2007 г.