нiме кiно

Василь Роман
...уже  не  чекає  нікого  ніхто  - 
чекання  ліміт  закінчився  раптово...
і  погляд  холодний,  і  кинуте  слово 
кит-час  підібрав    -  і  ковтнув,  як  планктон.
між  нами  німе  чорно-біле  кіно,
дарма  віддали  гонорар  сценаристу,
а  той  діалоги  пропив  всі  дочиста  -
є  Чарлі, 
є  Мері, 
осіннє  вікно...

---------------------

...крізь  шибку  сльозливу  по  вулиці  доль
у  кадрі  сонливім  сумні  перехожі,
як  пари  сновид,  що  зійтися  не  можуть,
обличчя  ховають  у  тінь  парасоль,

і  згорблені  ношею  клаптиків  неб,
що  разом  з  дощем  над  їх  душами  виснуть,
шукають  себе,  поки  рак  ще  не  свисне
чи  хтось  на  горі 
не  встругне 
НЕП 
чи  реп...

------------------

на  ліжко  із  стін  відбиває  екран,
межа  володінь  розрива  простирадло:
-  «аусвайс  покажи,  і  проходь» 
-  «прости,  ладо,
у  мене  шенгенська  у  твій  Ам-стер-дам,
то  може  запалиш  червоний  ліхтар,
бо  свічку  здається  ще  ставити  рано, 
і  ноги  піднімеш  у  рухах  канкану  -

нехай  сценарист
пропива 
гонорар...»

------------------ 

...  сьогодні  дощить  безлімітний  четвер,
то  може  повернеться  П’ятниця  завтра
і  звук  поряд  з  титрами  з’явиться  раптом,
ще  й  чергу  словесну
дасть 
твій 
машингвер...