Тим, що рвуться до влади - укр. яз

Михаэль Рох
Над  древнім  Храмом,  на  горбі
Хрест  височить  поодинокий. 
У  чорно-синій  вишині
Примружив  Місяць  срібне  око.

І  віддзеркалює  ставок
Вогні  свічок  зірками  в  небі,
І  посміхається  нам  Б-г
У  сиві  вуса,  радий  з  себе.

А  вранці  золото  полів
Осяє  Сонце  круглолице,
Й  солодкий  солов'їний  спів
В  блакиті  неба  розчиниться.

І  питиме  свою  блакить,
З  річок  стрімких  й  прозорих  небо...
Чого  ж,  панове-жебраки,
Вам  ще  від  України  треба?

Чого  ще  не  урвали  ви
В  ясновельможних  кабінетах?
Чи  ви  вгамуєтесь  колись,
Павуччя  в  керівних  тенетах?

Чого,  добродії,  шукать,
У  цілім  Світі  винуватих?
Навіщо  владу  в  Раді  брать
Собі  безсилим  раду  дати?