Уведи Ме

Сергей Ильин
Уведи ме у тајанствени Свој Храм,

откриј Свето тајинство молитве,

не остављај ме растрзају грехова -

сувише сам слаб за ту вечну борбу.

 

Нека нам пева многогласни хор,

нека Анђели лете око нас,

нека буде покајни разговор ...

Само за једно молим - буди самном.

 

Ја никад раније нисам осећао

то велико што се не враћа речима:

не веровах, не волех и нисам праштао,

и душу своју покривах гресима.

 

Мени једноме претежак је крст -

препусти речи да певају звонима,

а мени откриј Христа Благу Вест:

подај ми Руку и уведи ме у Храм.


(превела на српски Ивана Мирославна Прлина)