***

Авторской Страницы Авторской Стр
Tahir TALIBLI


H;r a;q;n sonunda g;z ya;; vard;r….


N; itirdik, n; tapd;q bu dumanda
Bizim kimi ne;;-ne;; na;; var
Beyg;manlar qalar ahda-amanda
Sevdalar;n g;z; yoxdu, qa;; var

Buludumuz nar;n-nar;n ya;d; ki,
;im;;yimiz par;l-par;l ;axd; ki,
B;xtimizi c;rnatd;lar ;ox da ki,
B;xtimizin yatan ;ahl;q qu;u var

Eh s;nin d; s;sin ged;r k;y;nn;n
Yerin b;lk; qar;;;qd; g;y;nn;n
N;yin qald;, ;y;n;s;n n;yinn;n
Ba;;m;z;n haqdan ya;an da;; var


D;nya n;di a;z;ndak; dad;nd;
Nec; g;ldin, nec; getdin ad;nd;
h;r ki;ini ;ld;r;n bir qad;nd;
H;r sevdan;n sonunda g;z ya;; var

24. 02. 09

-------------------------------------
Qorxu

Gedirs;n yoluna ;;x;r
Durursan qar;;na g;lir
Qorxudu, qorxduqlar;nd;
Ham;s; ba;;na g;lir.

Qurduna, qu;una g;l;nl;r
Suyuna, da;;na g;l;nl;r
Sonda ba;;na g;l;nl;r,
;vv;ld;n du;una g;lir

G;z;nd; yuxun qurtar;r
Az;nda ;oxun qurtar;r
El; ki qorxun qurtat;r
;l;m d; xo;una g;lir

5 iyul 2007

…..------------------------------

Enibdi tanr;dan, haqdan
D;rddi yen; biz; g;lir
Ged;n aldan;;a gedir
G;l;n el; duza g;lir.

Mayas; qudurub n;fd;n
Kefcili bay;l;b kefd;n
Azray;lla d;rd t;r;fd;
Adamlar ;z-;z; g;lir

Bel;c; d;r;b, t;r;yib
Qurdu q;mgin, qu;u q;rib
Bizi yiy;sizmi g;r;b
;l;m ;st;m;z; g;lir

7-8 mart 2008


Tanr;

Ged;n gedir, g;l;n g;lir
Y;ng;l s;nn;n, a;;r s;nn;n
H;r n; var s;nn;n ba;lay;r
;z;l s;nn;n, ax;r s;n;n

G;l ;z;n; a;;r g;ll;r
L;hc;nn;n oxur b;lb;ll;r
S;n;n ;sir ;s;n yell;r
G;m;; sular ax;r s;nn;n

N;l;r sonalad;m se;dim
Odun g;rd;m, suyun i;dim
H;r ;eyd;n bezdim d; ke;dim
Ke;;mm;dim ax;r s;nn;n.


----------------------------

H;r ;eyi unutmaq olar
Uca tanr;n;n ad;na
Aldan;b qalmaq da olar
Bir ;l;m;n umuduna

D;nya kimdi ;ndirdiyin
Kimdi k;nt;y dindirdiyin
Kimdi yen; mindirdiyin
Bir d;lisov cin at;na?

Sular d;y; -d;y; gedir
Da;; d;y;-d;y; gedir
Adam gizl;nm;y; gedir
B;lk; d; torpaq alt;na

16 oktyabr 2008

---------------------------------
Qa;;m;znan g;z aras;
Olumuna, qal;m;na ;;k;r.
Gec;yn;n g;nd;z aras;
Gedimin;,g;limin; ;;k;r.

Bir az ;alpa;;q veribs;n-
Suynan,i;;qnan veribs;n.
D;ryadan bir qa;;q veribs;n
Bir qa;;q elmin; ;;k;r.

Baxt yazd;;;n baxts;z olmur
Taxt yazd;;;n taxts;z olmur
;l;m he; vaxt vaxts;z olmur.
Vaxtl;-vaxts;z ;l;m;n; ;;k;r

7 mart 2009

……..------------------------------------
Bir kims; bilm;z nec;s;n,
X;b;r yox hal;nnan s;nin.
Yarand; k;ll;-kainat
Bir k;lm; olunnan s;nin.

Biz kimik, he;ik gedirik
Zamannan ke;ib-gedirik
Bel;c; k;;;b-gedirik
Sa;;nnan-solunnan s;nin.

Olanlar, M;vlam, xo; oldu
M;nim d; peyman;m doldu
Tahir bir xatas;z quldu
N; g;l;r qulunnan s;nin.

;yul 2008
------------------