Немаэ долi кращоi...

Тома Козак
       ***  ***  ***

  Немаэ долi кращоi за ту,

  яку бажала б дарувать дитинi,

  любому мiсту, кожноi краiни,

  чи, навiть, цьому жовтому листу...


    Чи дарувала б я життя Христу,

    як знати, що його роспне людина?

    Такий тягар, на себе, не вiзьму.

    Щаститиме тобi Людська дитина...

         ***  ***  ***  ***

    I.Т.Д.