Багато по землi лежить смiття

Александр Воскобойник
На весні перед буянням зелені
Багато по землі лежить сміття.
Квартали досить густо хоч населені
Проте з природою не жАдають злиття.

А втім було би досить перспективно
Залишити довкіл оселі мінімум слідів.
Однак природа потерпа як видно
І заклика до діла перейти від слів.

Зелений ввімкнено належний механізм,
Та тільки ж де турботливий механік?
Щоб міг примусити до праці "верх і низ"
Щоб трішечки спростити морди їх нахабні.

Зелена гілка гарно діє і сама.
Хоч гнуть її, ламають,
                все дола зелений пагін.
І плід буває дикий достига,
Такий же певно впертий як Корчагін.

Повчитись людям треба у листків,
Живих тканин що мирно співіснують
І не було б тоді безглуздо впертих містиків
Що наяву життя і подумки руйнують.

Всі наші справи треба продивитись
І заново для нових гарних справ нам треба народитись.

Полагодити бідолашну віру в себе
Й щодня натхненно працювати треба.

Не боячись, що хвилею накриє труд.
Він - вправи ті, що разом всіх людей зберуть!