Филип Ларкин. Вдали

Александр Анатольевич Андреев
За силуэтов тьмой
Погуще тьма, и там
Лишь тучки звёздных гнёзд
Плывут по небесам.

Лишённые имён
Затерянным в ночи -
Ни помощь на пути,
Ни радости ключи,

Ведь мимолётна пыль -
Всё прояснит едва ль:
Известно нам чуть-чуть,
И то не близь, а даль.

---- ( с английского ) ----

Philip Larkin. Far Out

Beyond the dark cartoons
Are darker spaces where
Small cloudy nests of stars
Seem to float in air.

These have no proper names:
Men out alone at night
Never look up at them
For guidance or delight,

For such evasive dust
Can make so little clear:
Much less is known as not,
More far than near.