***

Сергей Авраменко
When I’m dead, my Dearest
Sing no sad songs for me
Plant thou no roses at my head,
No shady cypress tree:
Be the green grass above me
With showers and dewdrops wet;
And if thou wilt, remember
And if thou wilt, forget.

Christina Rossetti

Когда я умру, Дорогая
Ты песен мне не пой.
Положи пару роз в изголовье
И стань зеленой травой.
Ромашкою или фиалкой
Согрей охладевшую грудь.
И, если хочешь, помни,
А если нет – забудь.