Безнадежност - Пуста старост...

Римма Азати
Пуста старост.
Ненужна и тъжна.
Няма обич и секва смехът.
Дълги нощи
       тъй тъмни, безбрежни.
Крайна спирка на дългия път.
А отвъд няма нищо.
И ето: губят смисъл
         любов и кавги,
         и надежда за нещо безсмъртно...
И без нас ще разцъфнат липи...