У темному лiсi

Светлана Сватовчанская
          У темному лiсi, де хащi зеленi,

          Розкинув тенета срiблястi павук,

          I щось видивлявся пiд дубом могутнiм,

          Уважно та пильно, в травi сивий крук.

          Ти бач! Там пiд дубом вовтузяться мишi,

          А гусiнь все точить за листиком лист...

          Життя лiсове розквiтае у тишi,

          Тваринка тут кожная мае свiй хист.


          I я у тiм лiсi блукав манiвцями -

          Аж дух захопила велична краса!

          А в нас, сiромах, колотнеча з братами,

          Та крига у душах нiяк не скресА!