Роберт Геррик. N-73. К его Спасителю

Лукьянов Александр Викторович
Роберт Геррик.

N-73. К его Спасителю

Господь, лишь ты способен всё простить -
Мои конюшни Авгиевы смыть.
Ни мыла, и ни вод не хватит всех,
Коль кровь Твоя с меня не смоет грех.

N-73. TO HIS SAVIOUR.

Lord, I confess, that Thou alone art able
To purify this my Augean stable:
Be the seas water, and the land all soap,
Yet if Thy blood not wash me, there's no hope.