Мае Райгуыраен Цхинвалы заехх

Марина Сабанова
*Мае Райгуыраен Цхинвалы заехх,
 Каем акодтон фыццаг къахдзаеф.
 Мае заердае мын дардаей даер тавыс,
 Хъаебатыр уаед мин аз дае намыс!

 Дае саерваелтау радтой сае удтае
 Дае ахсджиаг, де' взонг хъаебултае...
 Цаемаей ды аенустаем цаерай,
 Аезнаегтыл уаелахиз каенай!

 Цы заела дае уынгты хъаераей
 Куывдты мае чындзаехсаевты зард!
 Цы айхъуыса гас баестыл дард
 Дае хорзы ном, Цхинвал, фаернаей!

 Дае риуаембаерц фидаенмае цу!
 Хуыцауаей нын арфаегонд у!
 Уастырджы хъахъхъаены даеу.
 Цхинвалаен аезнагаей тас наеу!






*На осетинском языке