***

Екатерина Червинская
Ви чули жайворонка спів?
Коли в весняній тиші ранній
Злітає він, співець степів
Над простором полів безкраїх.

Коли з землі до небокраю
Натягне струни золоті
І потім сам на них заграє
Найкращу пісню у житті.

І хлібороби вийдуть в поле,
І вийдуть в поле орачі,
Щоб розлилось земнеє море
Врожаєм хліба восени.

Щоб колосилася пшениця,
Лунали пісні на селі,
І щоб з'явилась паляниця
У нас на кожному столі.

17.04.2008.