Вовк

Гетманец А
Втрапила під чар я дивних дії, 
Відчуваю певний глузду брак –
Захопив думки мої і мрії
Благородний сірий одинак.
      
В погляді його усе зникає,    
Потопає, тане, гасне світ – 
Він мене і пестить, і лякає,
І до себе тягне, мов магніт.
      
Сам завжди, давно покинув зграю.
Ваблять спокій, сила, дика хіть  –
Млію, серце бідне калатає,
Ніби в лані у фатальну мить.

Зашморг почуттів стискає шию.
Ще щільніше затягну петлю – 
Душу тільки вовкові відкрию,
Бо шакалів не любила й не люблю.