Кiшка

Ольга Стужная
Кішка!
Пронеслася  поруч
подерта  тварина
фатальної  фрази здригнувши кінці,
я  знов  налякалась, --
маленька дитина!
Маленький  світ болю
у  спустошеній  пляшці
на вчорашнім  вікні...
Я  знов  налякалась,
а  це лише  кішка
не  дала мені  підійти до  вогню,
щоб вкотре  спалити
тобою  просякнені  вірші,
тобою написані  книжки,
знести суро-бітонну неволі  стіну...
А це  була  кішка --
подерта, блошива  тварина
життям налякавша  дитину....