Казка укр

Инна Якубович
День пройшов та й сонце сіло,
Ніч присунулась в село.
Все завмерло, оніміло,
Втішилось і спать лягло.

Даль безмісячна зітхає,
Вітер шастає в траві,
Ніч в кущах страхи ховає,
Селить жах у кропиві.

Без упину хтось бормоче
Під болотянім рядном.
А верба аїр лоскоче
Довголистим рукавом.

Літня ніч дощу чекає,
Вітер з берега злетів,
А з-під ряски виглядає
Дивна казка про чортів.