Безпритульнiсть по-украiнськи

Александр Некрот
О ні, не буде слів дошкульних
Смертельній владі на адресу.
Десятки тисяч безпритульних -
Це знак добробуту й прогресу.

Сто п'ятдесят чи двісті тисяч
Дітей бомжує в Україні -
Без них в наш час не обійтися,
Як без болячок бабі Ніні.

Якщо на вулицях сироти,
Без непотрібних тата й мами -
Батьки були в них патріоти,
Тому й тю-тю вперед ногами.

Населення у нас, відомо,
Стає все менше з кожним роком -
Національно і свідомо
У Незалежній мруть, нівроку!

Якщо ж на вулицю дитина
Втекла, бо били предки п'яні
Й не дбали про доньку чи сина, -
То справи також непогані.

Чим більш поширені ці біди -
Алкоголізм, наркоманІя,
Туберкульоз, чумище СНІДу -
Тим більш дух Нації міцніє.

За всіх, всіх безпритульних діток
Не просто будьмо, гей, спокійні,
А можем взагалі радіти:
Вони ж і вільні, й самостійні!

Як інтернати й сиротинці
Позакривають - гріх тужити:
Якесь майбутнє українців -
То теж совєцкій пережиток...

[Квітень] 2009