Fazio. Джо Фазио. Кто ты?

Александр Анатольевич Андреев
Быть может, ты - игра воображенья?
Ты - дымка, поднимающаяся
над гладью озера, чтоб раствориться
в ночи. Вдруг ты исчезнешь так же быстро,
как пена с океанских волн? Твоя
любовь дурманит, как хмельная чарка,
туманится мой взор и цепенеют
все чувства. Кто ты, дама под вуалью
во тьме ночной?

Реальна ты иль призрачна - неважно.
Всё, чем живу я - поиски любви.
Жизнь без любви - пустое прозябанье.
И разве не любовь дарует смысл
всей жизни?


---- ( с английского ) ----


Joe Fazio. Who Are You?


Are you but a figment of my imagination?
Are you like a mist ascending from the
surface of a lake, only to disappear into
the night. Will you suddenly fade like
the foam on an oceans wave? Has the thought of
your love intoxicated me like too much wine,
and left my vision blurred and my senses
numb. Who are you, my veiled lady
in the darkened night?

It matters not, thought you are real or not.
The quest for love remains my reason for being.
Life without love is merely existence.
For is not love the one true reason for
being?