Спогад

Леся Романчук
А ви мене тепер й не упізнаєте...
Бо хто є ми? Не люди, а народ.
Ви так високо, світло й гордо сяєте, 
що вам не до простих земних турбот. 

А чим іще у пам’яті воскресну я?
Рядками вірша, нотою струни...
Бо я не жінка, муза безтілесная, 
чи ж цим тривожать чоловічі сни?