Музичне слово

Виталий Кирпатовский
    МУЗИКА І СЛОВО

Музичнеє слово,
Яке ж ти нестримне!
Ти рвешся назовні -
Клекоче вулкан.
Іще не готово,
Та так, мабуть, гримне -
Як в білій бавовні,
Іде крізь туман.

Глибинь нелогічна,
Знання ємкостисле,
Графічні постали,
Таємний розсол!?
Напруга магічна
У розумі тисне -
Незнані сигнали,
Чи Божий глагол!?

Із краю, із долі,
Із Всесвіту, може,
Пливуть тії гуки,
Їм спину нема.
Чи дихає обрій,
Чи простір то гложе? -
Солодкії муки!
Їх серце прийма!