ДОЩ

Ольга Стужная
Мабуть не хоче дощ  нам зустріч дарувати,
Всі  поїзди  стоять,  аеропорти  і  міста,
По радіо звучить останніх  поглядів соната,
Останніх  спогадів  і  роздумів  слова.

Всі вулиці  й  провулки вимокші  від  горя
Проводжають поглядом заплаканих повій,
А  я  стою,  схвативши  міцно  парасолю,
Ховаюся під  нею  вже  з   останніх  сил.

Вдивляючись у темінь зморщених хмаринок,
Що  зовсім  поруч роздирає навпіл  блиск,
Лякаю  поглядом  самотності  години,
Які  з  грозою  так  надовго  затяглись.

Затерплі  краплі  на  поблідлих  скронях,
Незаймано  занозою  болять   на склі,
Мабуть цей дощ,  його бажання  поневолить,
Вже  вдосталь зустрічей  розмив   мені...