Украина

Макс Мирный
Що   значить слово"Україна"?
Спитала  матір в свого сина.
Наскільки л юбиш  цю країну,
країну , нашу  Батьківщину?

Чи  поважаєш  ти   це слово?
Чи знаєш українську    мову?
Чи   вчив  українські вірші?
Не  для   уроків - для душі?

Оближте  ці  питання ,мамо,
Кому потрібен хліб та сало?
Навіщо    стільки   метушні
із-за країни де нема  душі?

Країни   про   яку  йде  мова
давно   нема  ,   немає слова
Навіщо   про вітчизну  дбати?
Вважаю кращим долар потримати

P.S.
Тепер мій сором-це моя країна.
Ти звідки?"Я, леть чутно,- з Украіни."