Птушка

Евгений Продедович
         Ты, птушка,  не мая заўжды,
Куды захочаш, лётаеш па свеце.
Пабачыш ты краіны, гарады,
Не на адным ты пабываеш фэсце.

Зіма? Збіраешся на поўдзень ты,
Дзе людзі на ілбе з чырвонай меткай,
Дзе плаваюць акулы і кіты.
Ты – у краіне райскай, дужа рэдкай...

У небе сярод дзённых, цьмяных зор
Твае я песні зноў пачую, птушка, 
Нарэшце кіну хатні свой дазор
І стану змеем – каляровай стужкай...