Про що ти говориш...

Марина Шевкопляс
Про що ти говориш, надіє?
Адже ми з тобою далекі.
Не смій говорить, як не сміють
Зі стріхи прогнати лелеку.

Розбещені мрії поринуть
У прірву, де сонця не видно.
Раніше дзвінкий соловейко
Тепер нам співає огидно.

Про що ти говориш, надіє?
Ми відстань втрачаємо знову.
Раніше – піднесені мрії,
Тепер – неприборкане слово!

Чи знов ми загубимо тебе?
Скажи нам скоріше, надіє!
Коли навіть синєє небо
По-іншому якось синіє…