UA пiсня Запитали в мене люди

Кубиц
Запитали в мене люди

                В.К/Київ

Запитали в мене люди
Що вже нібто з невід-сюди
Як там ті хто залишився
В відповідь не засмутився

Снідають-обідають
Пісню розспівають
Живуть та поживають
По повній наливають
П’ють та випивають
Батьківщину люблять
       Й добра наживають

Запитали в мене люди
Що вже  нібто з невід-сюди
Важко-важко там вам жити
Як усе всім ні до чого
В відповідь їм не смутився
  Кажу тоді:

                Та нічого
Роботу треба поробити
Й можна пісню заспівати
Снідати-обідати
     Пити-випивати
По повній наливати
Любити Батьківщину
Й добра наживати
Знов по повній наливати
Знов любити Батьківщину
          Жити-поживати

Запитали в мене люди
Що вже  нібто з невід-сюди
Як вона країна наша
Що на світі усіх краще
Хоч такі ми в ней пропащі
      Пожалів я їх:

                Нічого
Є ще там потроху
Жита сала та гороху
Та горілки з перцем
Що на скатерть ллється
Та уся країна жде
Що хто втік вернеться

Пригорюнилися люди
Що вже  нібто з невід-сюди
Що ж тоді нехай вам
З Богом не в печалі
Та щоб пісню дзвінку нашу
Все ж таки співали 
Та щоб біди та невдачі
Вас там не дістали 

Що ж тоді й нехай вам
З Богом не в печалі
Та щоб деяк але була
Та яєчня в салі
Та краюха хліба
Та щоб рот деяк кривила
Все ж весела либа
Бо всіх любить вас країна
Любить й пам’ятає
Та додому
        Так казати
 Дуже зазиває

                Бо фантазія країни
                Що ви всі вернетесь
                Як за тім кордоном
                Вдосталь наживетесь
 
        Снідати й обідати
        Пісню розспівати
        Жити-поживати
        По повній наливати
        Пити-випивати
                Любити Батьківщину
     Й добра наживати.