Навiщо

Оксана Макалюк
Навіщо ганчірками змащуєш рани,
І сиплеш не сіллю, а меленим перцем?
Та годі ж бо, звикла душа до обману,
А серце вже з криці і не розіб’ється.

Чи любиш чи ні – не питаю в ромашки,
Чи прийдеш чи ні – гороскоп не до речі.
Сама із собою заклалась на пляшку –
Чи так чи інак, а шампанське на вечір.