Кристин Димитрова - Люди с фонарями

Димитр Дянков
(из книги "Хората с фенерите" ("Люди с фонарями"), ИК "Жанет - 45", 2003 г.)

А они мне машут оттуда, фонарями
        из темноты.
Лица их проступают еле-еле,
        но я их знаю в лицо.
Фонари освещают их мельком


До утра все они разойдутся
        но не навсегда
        и не надолго.


Оригинал:

А те ми махат там, с фенерите
        от тъмното.
Лицата им едва се виждат,
        но ги знам.
Фенерите полу ги осветяват.


До утре всички ще се разотидат
       но не завинаги
       и не задълго.